5 aditivi alimentari pe care e bine să-i eviți

 
 
 
Timpul limitat te obligă de multe ori să apelezi la produsele semipreparate. Însă acestea sunt pline de conservanti 
si de aditivi alimentari. Iată care sunt cei mai periculosi!
 
Nitritii
 
Nitratul de sodiu are rolul de a păstra alimentele proaspete cât mai mult timp, prevenind cresterea bacteriilor. 
În cantităti mari însă poate duce la aparitia cancerului si poate cauza malformatii ale fătului dacă este consumat 
de femeile însărcinate. Se găseste în cârnati, bacon, suncă si peste afumat.
 
Olestra
 
Este un înlocuitor al grăsimii în chipsuri, însă nu este digerat de către organism. Totusi cauzează diaree si crampe 
stomacale de o intensitate mare. Un alt efect advers al acestei grăsimi artificiale este că împiedică organismul să 
absoarbă vitamine precum A, D, E si K.
 
 
Îndulcitorii artificiali
 
De ce să apelezi la substantele chimice pentru a îndulci băuturile si prăjiturile, când ai la dispozitie o varietate 
de alternative naturale? Desi îndulcitorii artificiali au putine calorii ei cresc nevoile de dulce si din acest motiv 
vei avea mereu tendinta să rontăi câte ceva. Alege în schimb miere sau stevie si-ti vei mentine sănătatea si silueta.
 
Sulfatul de amoniu
 
Este considerat a fi unul dintre aditivii cel mai puțin periculosi, însă în timp poate duce la declansarea de alergii 
care se vor manifesta prin dificultăti de respiratie si mâncărime a pielii. Se regăseste în vin, ajutând la conservarea 
acestuia.
 
Colorantii artificiali
 
Aspectul apetisant al preparatelor este dat de colorantii artificiali. Însă, acestia sunt deosebit de periculosi 
deoarece sunt cancerigeni, provoacă reactii alergice si hiperactivitate copiilor. Sunt întâlniti în produsele procesate 
si cu un aport caloric bogat precum produsele de patiserie si cofetărie.  - sursa : clickpentrufemei.ro