Excesul de fluor perturbă puternic organismul uman.

Ce antidot natural există?

 
 

Excesul de fluor poate creşte riscul de dezvoltare a 23 de tipuri diferite de cancer, reduce IQ-ul copiilor şi performanţa la şcoală, afectează glanda pineală şi creşte stresul oxidativ în întregul organism.

Însă, o cercetare nouă a arătat că seleniul mineral joacă un rol important în detoxifierea excesului de fluor, restaurând capacitatea antioxidantă a organismului şi chiar accelerarea eliminării fluorului din corp, relatează Naturalnews.com.

 

Toxicitatea excesului de fluor

 De-a lungul deceniilor s-au adunat dovezi potrivit cărora fluorul este atât toxic, cât şi carcinogenic pentru oameni. O analiză a statisticilor din 1978 şi până în 1992 a arătat că americanii care au trăit în zone cu fluorizare “optimă” a apei aveau un risc de dezvoltare a cancerului în 23 de locuri ale corpului. Acest lucru a fost susţinut şi de o cercetare realizată în Japonia, prin care s-a arătat că fluorizarea apei creşte în mod semnificativ riscul cancerului uterin şi de ficat.

Recent, un studiu de la Harvard a arătat că o expunere în copilărie la nivele ridicate de fluor poate creşte cu până la 546% riscul apariţiei osteosarcomului la bărbaţi (Tumoare malignă a ţesutului osos – n.r). În ciuda acestor dovezi, medicina a negat în continuare legătura cancerului cu fluorul în mare parte datorită faptului că nu exista nici un mecanism evident pentru a dovedi acest lucru.

Însă o nouă cercetare realizată în China a descoperit în sfârşit veriga care lipsea. Se pare că excesul de fluor perturbă puternic sistemul antioxidant intern al corpului şi abilitatea de a rezista la stresul oxidativ.

 

Fluorul – un pro-oxidant potent

 În întrega lume, peste 200 de milioane de oameni din 25 de ţări suferă de fluoroză cronică severă datorită nivelurilor ridicate de fluor din apa subterană şi/sau contaminării alimentelor şi aerului din cauza poluării, în special datorită arderii cărbunelui bogat în fluor. Fluoroza endemică este foarte răspândită în China, de aceea cercetătorii chinezi analizează foarte atent toxicitatea fluorului.

Recent, oamenii de ştiinţă au arătat că cetăţenii care trăiesc în zone cu un nivel al fluorului ridicat aveau niveluri extrem de scăzute ale celor mai importanţi antioxidanţi endogeni: dismutaza superoxidă, catalaza şi peroxidaza de glutation, în comparaţie cu cei care locuiau în zone mai puţin afectate.

Daunele oxidative sunt un factor de risc pentru apariţia cancerului. De aceea, din moment ce excesul de fluor afectează abilitatea corpului de a se proteja împotriva stresului oxidativ, poate de asemenea creşte şi riscul cancerului ca un efect secundar.

 

Seleniul – antidotul naturii pentru excesul de fluor

 Vestea bună este că aceiaşi cercetători chinezi au mai făcut o descoperire la fel de importantă. Cetăţenii care trăiau cu un nivel ridicat al fluorului, dar în acelaşi timp aveau şi un nivel mare de seleniu, erau clasificaţi în categoria celor care aveauniveluri normale ale tuturor celor trei antioxidanţi endogeni.

 Acest lucru pare logic, din moment ce seleniul este conţinut de fapt în peroxidaza de glutation, unul din principalii antioxidanţi. Cel mai important este că aceste persoane au înregistrat şi un nivel normal de MDA (malondialdehidă), un marker important al daunelor oxidative. În schimb, persoanele care trăiau în zone cu un nivel al fluorului ridicat aveau nivelurile MDA cu 475% mai mari.

Abilitatea seleniului de a proteja împotriva toxicităţii fluorului a fost confirmată şi în laboratorul cu animale.

Seleniul opreşte daunele produse la inimă, ficat, rinichi şi îndepărtează riscul de deteriorare mentală severă care însoţeşte excesul de fluor. De asemenea, s-a mai arătat faptul că seleniul creşte rata de eliminare a fluorului din urină.

Concluzia ar fi că dacă eşti îngrijorat de expunerea ta la fluor, ar trebui să iei în considerare şi stabilizarea aportului tău de seleniu. Aportul zilnic recomandat de seleniu este de 55 de micrograme pentru adulţi, însă mulţi medici naturişti recomandă între 100 şi 200 de micrograme.

Potrivit NIH, limita superioară tolerată de seleniu este de 400 de micrograme zilnic. Surse naturale de seleniu includ nucile, seminţele, peştele şi produsele din cereale integrale. Pentru o absorbţie mai bună evită să iei seleniu cu zinc sau împreună cu o doză mare de vitamina C.

 

Evită fluorizarea

Reţine faptul că fierberea nu face altceva decât să crească şi mai mult concentraţia de fluor din apă. Însă eliminarea fluorului din apa de la robinet nu este dificil de realizat. Osmoza inversă funcţionează foarte bine în eliminarea fluorului. Poţi instala un filtru direct la robinet, iar acesta poate împiedica fluorul să ajungă în organismul nostru, în ceea ce priveşte apa de la robinet.

 

Importanţa fiziologică a glandei pineale

La sfârşitul anilor ’90, în Anglia, o cercetătoare pe numele său Jennifer Luca a realizat primul studiu în care se analizau efectele fluorurei de sodiu asupra glandei pineale. Aceasta a stabilit că glanda pineală, situată în mijlocul creierului, este o ţintă importantă pentru fluor. Glanda pineală a absorbit mai multă fluorură decât orice alt organ din corp.

Datorită importanţei glandei pineale în sistemul endocrin, concluziile acestei cercetări au reprezentat o descoperire.

Totuşi există şi o veste bună. Se pare că expunerea frecventă la soare, în aer liber, de aproximativ 20 de minute, ajută la stimularea unei glande pineale care nu îşi mai îndeplineşte funcţia, fiind calcificată din cauza fluorului. Acest lucru este mult mai important decât pare, deoarece glanda pineală afectează foarte multe enzime din organism, inclusiv producţia de melatonină.    sursa - financiarul.ro

 

Citeste si   "Fluorul – otrava noastra cea de toate zilele"